How can you stop mohair from shedding?

Hoe voorkom je dat mohair gaat haren of uitvallen?

Het verminderen van het uitvallen van mohairgaren kan op een aantal manieren worden bereikt, maar houd er rekening mee dat als je een dikke trui of vest hebt, gebreid op naalden van 15 mm, de vezels erg los zijn en dat je het uitvallen niet helemaal kunt voorkomen! Houd er rekening mee dat wanneer u een van de onderstaande methoden gebruikt, dit op uw eigen verantwoordelijkheid is!

1. Wasdroger (koudeluchtprogramma): Wij hebben dit geprobeerd en het werkte! Doe je droge en ongewassen kledingstuk in de droogtrommel op een KOUDE luchtprogramma gedurende 15 minuten. Nadat je kledingstuk er ±15 minuten in heeft gezeten, zit het grootste deel van de ‘losse haren’ in je filter. Dit is ook een idee om eventuele plooien uit het vest of de trui te verwijderen.

2. Invriezen: Sommigen raden aan om het mohairartikel in een plastic zak te doen en het een paar uur in te vriezen voordat je het draagt. Dit kan helpen de vezels te fixeren en het afstoten te verminderen. Let op: wij hebben dit nog nooit geprobeerd en denken dat het niet werkt!

Houd er rekening mee dat er bij mohair nog steeds tot op zekere hoogte verlies kan optreden vanwege de natuurlijke vezeleigenschappen, maar deze methoden kunnen dit helpen minimaliseren.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.