MYPZ verhaal

OVER DE ONTWERPER / EIGENAAR

Ik (Marrinda Herms – 1985) ben geboren in Nederland. Als klein kind was ik heel erg creatief. Ik was altijd aan het tekenen en schilderen, dus ik wist dat ik een creatieve baan wilde. Ik ben afgestudeerd als grafisch ontwerper en heb 9 jaar bij een reclamebureau gewerkt. Op mijn 23e begon ik mijn eigen bedrijf. Na ruim 10 jaar grafisch ontwerper te zijn geweest bij mijn eigen ontwerpbureau, had ik een sterke wens om iets anders te doen.

MYPZ knitting kit basic chunky mohair pullover Multicolored no15

Na veel te veel op me te hebben genomen qua werk, het plotselinge overlijden van mijn vader aan kanker en het runnen van een gezin met 2 kinderen, voelde mijn hoofd overvol, sliep ik slecht en ervaarde ik veel lichamelijke klachten.

'IS DIT HET LEVEN DAT IK WIL? GENIET IK DIT? WAT WIL IK ECHT? WAT IS GELUK? WAT DOEN IK EN WAAROM?'

Allemaal vragen die bij mij opkwamen.

'SOMMIGE DINGEN KRUISEN JE PAD VOOR EEN REDEN...'

Na een intense periode van 'nee' leren zeggen en bewustwording, kwam ik erachter wat voor mij belangrijk was. Ik ontdekte wat mij gelukkig maakte en wat ik hier kom doen, wat mijn ego aan het doen was en wat mijn ziel zei...

Ik heb een cursus intuïtieve ontwikkeling gevolgd en veel spirituele boeken gelezen over ons ego, ziel, boeddhisme, human design, etc.

Ik heb geleerd te vertrouwen op mijn intuïtie en op het feit dat alles komt zoals het komt en dat je uit elke situatie je eigen les kunt leren. Ik heb geleerd dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven en dat ik niemand anders de schuld kan geven wanneer iets niet lekker loopt.

'HET ENIGE DAT JE IN EEN ONPLEZIERIGE SITUATIE KUNT DOEN IS NAAR JEZELF EN JE EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID KIJKEN.'

Deze bewustwordingsperiode duurde enkele jaren (en is eigenlijk nog steeds in ontwikkeling, aan dit soort ontwikkelingen komt geen einde). MYPZ KWAM TOT LEVEN. Ik heb in deze periode veel kleurrijke spirituele schilderijen gemaakt en het enige wat ik wist was dat ik dingen met mijn handen wilde maken, dingen wilde creëren, het liefst met veel kleur. Het kon van alles zijn! Ik geloofde dat er vanzelf iets op mijn pad zou komen… daar was ik helemaal van overtuigd! Kort daarna kwam er iets op mijn pad… Ik had een handgemaakte sjaal gekocht….

‘DIT IS HET, DIT IS WAT IK GA DOEN, IK GA DIT ZELF LEREN BREIEN EN HAKEN.’

Ik begon met breien en haken. Mijn oog viel op een mohair vestje en hoe ontzettend modieus dat eruit ziet, maar ik kon DAT vestje niet vinden in de kleuren die ik mooi vond dus wilde ik er zelf eentje maken. Als ‘beginner’ kon ik geen patroon vinden wat ik begreep, dus ik ben het zelf gaan uitzoeken. Dagen lang ben ik HOWTO video's gaan kijken, net zo lang tot ik het onder de knie had.

Waarom de naam MYPZ?

Mijn vader en tante noemden mij vroeger 'Mieps' als bijnaam...Dus ik heb er MYPZ van gemaakt :). That's it! Niet zo'n spannend verhaal dus ;)

In 2017 startte ik mijn merk MYPZ.

Er waren 4 vesten nodig voordat ik alles goed had. Mijn eerste Tunesische gehaakte mohair vest was geboren. In een paar weken tijd had ik een aantal extreem kleurrijke stukken gemaakt en ik deelde mijn ontwerpen op Instagram. Alles ging ineens heel snel. Mensen vroegen mij naar de patronen en ik vond dit een hele mooie kans om een ​​merk te starten.

Het was voor mij een hele logische stap om dit merk te starten omdat ik alles zelf kon creëren, van het ontwerpen van het merk tot het bouwen van de webshop, het maken van foto’s, het maken van vesten en het importeren van garen. Ik vond een manier om het fijnste mohairgaren te importeren en begon mijn eerste collectie van verschillende modellen en kleuren.

De MYPZ vesten, truien, patronen, kits en garens worden nu wereldwijd verkocht.

Mijn doel is om iedere krachtige, zelfverzekerde vrouw een MYPZ te laten dragen. Je kunt het zelf maken of je kunt een kant-en-klaar exemplaar kopen. En ik hoop dat iedereen hetzelfde plezier ervaart als ik, wanneer je deze superzachte en fluffy garens op je naald hebt staan! 

MYPZ LUXE MOHAIR VESTEN

De MYPZ mohair vesten worden allemaal met de hand gebreid in Nederland. Elk vest of trui is een uniek stuk en we besteden veel tijd en zorg aan het creëren van deze prachtige producten van een hoogwaardig mohairgaren. Onze mohair vesten en truien pillen niet door het materiaal. Je koopt deze luxe vesten om ze jarenlang met veel plezier en geluk te dragen.

WAAROM EEN PATROON VAN MYPZ?

Omdat onze patronen niet lijken op de patronen waarmee je gewend bent te werken. Onze patronen zijn duidelijk (voor dummies).

Wij vertellen je stap voor stap wat je moet doen zonder afkortingen te gebruiken. En al onze patronen bevatten lijntekeningen. Wij maken het visueel voor jou.

Toen we voor het eerst begonnen met breien en haken, begrepen we helemaal geen enkel patroon. Al die afkortingen en moeilijke termen. Daarom hebben wij besloten om het je wat makkelijker te maken. Wat je wel moet weten zijn enkele basisvaardigheden, zoals steken opzetten (breien), een ketting maken (haken), meerderen, minderen, afkanten.. In onze beginnerspatronen verwijzen we naar youtube omdat je er heel veel tutorials kunt vinden (niet specifiek van MYPZ).

Wij wensen je veel plezier met onze patronen!

xx Marrinda